Politivedtekter for Fosen-kommunene er ute på høring

Vedtektene sammenfatter lover og generelle regler som gjelder for Fosen-kommunene. Blant annet å opprettholde ro og orden, sikre ferdsel og renhold på offentlig sted. Frist for å gi innspill er 20. august 2024.

Forskrift om politivedtekter for kommunene på Fosen (PDF, 173 kB)

Hva er politivedtekter?

Politivedtekter er lokale vedtekter som vedtas av kommunestyret, og er godkjent av Justisdepartementet. Vedtektene kommer i tillegg til den ordinære lovgivningen. Kommunestyrene i Indre Fosen, Osen, Ørland og Åfjord har vedtatt forslaget til nye vedtekter.

Vedtektene omhandler ro og orden, vilkår og meldeplikt for aktiviteter, sikring av ferdsel, byggearbeid, renhold på offentlig sted, forurensing, offentlige anlegg og søknadsplikt for arrangementer på offentlig sted. 

Det er særlig to punkter som har vært førende for arbeidet med oppdateringen av politivedtektene:

1. Gjenkjennbare politivedtekter for kommunene i Fosenregionen

2. At det er sammenheng mellom politivedtektene og kommunenes respektive forebyggende og ruspolitiske handlingsplaner

Hvordan gi innspill

Høringsinnspill sendes til Fosenregionen via e-post.  Adressen er post@fosenregionen.no. Merk e-posten med «Høringsinnspill til politivedtekter». Frist for å gi innspill er 20. august 2024.

Hva skjer videre?

Når høringsfristen er utløpt, behandles innspillene av regionrådet, og kommunestyrene vedtar politivedtektens endelige ordlyd. I enkelte kommuner kan det foreligge andre vedtaksrutiner, men dette er ikke til hinder for et tilsvarende samarbeid med politiet og de ordinære høringsrutiner for øvrig.

Forskriften legges ut på høring i henhold til forvaltningsloven §37.